آیا شما پولیبپ بینی دارید؟ آگر آلرژی دارید بخوانید. چرا که ممکن است در معرض ابتلا به پلیپ بینی باشید. چه کسانی و در چه گروه های سنی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند؟ آیا تشخیص پلیپ بینی توسط خود شما امکان پذیر است؟ درمان های پزشکی در این زمینه چه می گوید؟ درمان های خانگی چطور؟ آیا سینوزیت در ایجاد این مورد موثر است؟ اگر می خواهید جواب این سوالات را بدانید کافیست در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
پلیپ بینی چگونه ایجاد می شود؟
این سوال یکی از سوالات رایج در میان کسانی است که از آن رنج می برند. پلیپ بینی یک توده است. این توده از عوامل خارجی بیرونی نشات نمی گیرد. همچنین تورم و بدون درد و غیر سرطانی است. این توده در مجرای بینی و یا سینوس ها قرار دارد و از مخاط های خود بینی ایجاد می شود. این مخاط ها در مسیر سینوس ها و مجرای بینی در جریان اند.
انواع پلیپ بینی
همزمانی پولیپ و سینوزیت
در بسیاری از موارد پویپ بینی و سینوزیت با هم اتفاق می افتد. درمان با کمک جراحی آندوسکوپی سینوس انجام می شود. این جراحی یک جراحی سرپایی است که از طریق سوراخ های خود بینی انجام می شود. این درمان تت بیهوشی و یا بیحسی انجام شده و ممکن است نیاز به تکرار این جراحی باشد. چگونه شما از وجود این مورد مطلع می شوید؟
از علائم تا تشخیص پولیپ بینی
چگونه این توده نرم و کوچک را در بینی خود تشخیص دهم؟ واقعیت اینجاست که این توده به قدری کوچک است که شاید شما متوجه آن نشوید. بنابراین لازم است به علائم آن توجه کنید.
علائم پلیپ بینی شامل موارد زیر می شود:
- احساس گرفتگی مداوم در مجرای بینی
- آبریزش بینی
- خونریزی از مجراهای بینی
- اختلال در حواس چشایی و بویایی
- مشکلات خروپف در خواب
- احساس فشار در ناحیه پیشانی ها و گونه ها
- سردرد
علائم بالا را خوانید؟ مشابه علائم آلرژی نبود؟ بنابراین لازم است اگر آلرژی دارید، کنترل های بیشتری انجام دهید. علائم سینوزیت مزمن و پولیپ بینی مشابه علائم بسیاری از بیماری های مشابه سرماخوردگی است. وقتی با این علائم به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه می کنید، احتمالا برای شما رادیو گرافی تجویز می شود.
در صورت عدم پیگیری علائم ممکن است بدتر شوید. مشکل در تنفس، دوبینی و تورم در ناحیه دور چشم ها هم می تواند از نشانه های پلیپ بینی باشد.
با نتایج رادیوگرافی پزشک به صورت قطعی می تواند این مورد را تشخیص دهد. در صورتی که شما پلیپ بینی داشته باشید، مراحل درمانی آغاز می شود.
درمان پلیپ بینی
مرحله اول درمان های دارویی
این مرحله همان درمان پلیپ بینی بدون جراحی است. در این مرحله معمولاً قطره های استروئیدی یا اسپری برای کوچک کردن پولیپ ها تجویز می شود. ممکن است همچنین قرصهای استروئیدی نیز تجویز شود. این درمان ممکن ایت تا دو هته ادامه داشته باشد. پس از دو هفته اگر بینی شما به درمان های دارویی پاسخ نداد، وارد مرحله بعد می شوید.
مرحله دوم جراحی آندوسکوپی پلیپ بینی
آندوسکوپی بینی یک لوله باریک است که وارد بینی شما شده و به دوربین مجهز است که به پزشک این امکان را می دهد پلیپ بینی را جراحی کرده و در صورن نیاز جراحی آندوسکوپی را تا سینوس ها برای درمان سینوزیت ادامه دهد. در این جراحیبینی شما بخیه نمی خورد و دوران نقاهت کوتاه تری را خواهید گذراند.
✔️ از آندوسکوپی برای تشخیص و درمان های سرپایی استفاده می شود.
✔️ نکته ای که وجود دارد این است که ممکن است به تشخیص پزشک شما مستقیما وارد مرحله دوم درمان شوید.
✔️ در دروان نقات ممکن است نیاز داشته باشید از تامپون بینی استفاده کنید.
پیشگیری بهتر از درمان است
شاید بپرسید می شود در این زمینه هم پیشگیری کرد؟ پیشگیری بهتر از درمان است. اگر حس می کنید در معرض ابتلا هستید پس مراقبت های زیر را انجام دهید:
- اگر آلرژی و یا آسم دارید، حتما تحت مراقبت های درمانی قرار بگیرید.
- از درمان های دارویی خودسرانه پرهیز کنید.
- با بخور سرد هوای خانه را مرطوب نگه دارید.
- سعی کنید در معرض هوای آلوده، گرد و غبار و یا هر موردی که آلرژِی شما تجدید می کند قرار نگیرید.
- شست و شوی بینی پس از جراحی و یا به صورت روزانه همزمان با درمان را جدی بگیرید.
جراحی مجدد پلیپ بینی
همانطور که در بالا هم به این نکته اشاره کردیم، پلیپ بینی در صورت انجام آندوسکوپی احتمال برگشت دارد. در صورت برگشت ممکن است دوباره این عمل برای شما تجویز شود. بنابراین شاید کسانی را ببینید که چندین و چند بار از این جراحی برای درمان استفاده کنند.
درمان های خانگی را فراموش کنید
ممکن است مراقبت های خانگی در کنترل این عارضه کمک کننده باشد، اما درمان صرفا با این روش ممکن است موجب کنترل علائم شما نشده و وضعیت را بدتر کند. ممکن است پولیپ با سینوزیت مزمن همراه باشد. از درمان ها و مراقبت های خانگی تایید شده می توانید همرمان با دوره درمانی مراجعه به پزشک استفاده کنید.
جمع بندی کنیم
پلیپ بینی یک زائده نرم و خوش خیم در مجرای بینی است که معمولا به شکل اشک و خاکستری رنگ است. علائم آن تقریبا مشابه آلرژی و یا سرماخوردگی است. زمانی که بیشتر از ده روز این علائم را داشتید، لازم است برای معاینات بیشتر به پزشک مراجعه کنید. در زمان مراجعه ممکن است درمان های جراحی و یا غیر جراحی برای شما پیشنهاد شود. در هر دو صورت نیاز به نگرانی نیست. چرا که این جراحی یک جراحی سرپایی محسوب می شود.
اگر علائم پلیپ بینی دارید، بهتر است همین حالا به دکتر کیانا کیا جراح و متخصص گوش و حلق و بینی تماس حاصل فرمایید
سوالات متداول شما
بله – درمان های غیرجراحی شامل درمان های دارویی می شود. این درمان ها شامل اسپری و قرص های استروئیدی است که ممکن است برای همه تجویز نشود
این جراحی ممکن است تحت بی حسی یا بیهوشی انجام شود. تحت این جراحی پوست بینی شما برش نخورده و این مورد دوران نقاهت را برای شما کوتاه تر می کند.