۶ دقیقه
نحوه چسب زدن بینی

مراحل و نحوه چسب زدن بینی

آنچه می خوانید...

یکی از مهمترین موارد در مراقبت‌های پس از عمل بینی، توجه به نحوه چسب زدن بینی است. عمل چسب زدن باید با ظرافت، دقت بالا و فشار کمی انجام پذیرد. پس از انجام عمل بینی (رینوپلاستی) توجه به مراقبت‌های پس از عمل بینی، امری ضروری و حائز اهمیت خواهد بود. از جمله مهمترین عوامل پس از انجام عمل، تعویض چسب بینی و استفاده از روش‌های مناسب برای چسب زدن بینی است. چسب زدن بینی پس از عمل، با توجه به اصول و قواعد خاصی انجام می‌پذیرد.

نحوه-چسب-زدن-بینی-1

اهمیت نحوه چسب زدن بینی موجب شده است که بیماران روزانه و یا یک روز در میان به پزشک خود (برای تعویض چسب) مراجعه کنند. در این صورت می‌‎توانند از صحت چسب زدن و همچنین سلامت و کیفیت عمل بینی خود، اطمینان حاصل نمایند. اما رفت و آمد به مطب جراح بینی برای تعویض چسب، نه تنها زمان بسیار زیادی را صرف می‌کند، بلکه هزینه‌ی زیادی را نیز در بر دارد. از این رو یادگیری و استفاده از روش مناسب برای چسب زدن، امری بسیار کاربردی و قابل توجه خواهد بود.

نحوه چسب زدن بینی چگونه است؟

برای اینکه بتوانید در منزل و به تنهایی نحوه چسب زدن بینی را آموزش ببینید، با ما همراه شوید. در نحوه چسب زدن باید به برخی از المان‌های مهم توجه کنید. در این صورت با سهولت و سرعت بیشتری می‌توانید اقدام به استفاده از این روش، نمایید. از مراحل نحوه و تعویض چسب زدن بینی، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

گام اول: چربی زدایی:

گام اول جهت آموزش نحوه چسب زدن بینی، چربی زدایی از سطح پوست است. برای انجام این کار می‌توانید از الکل و یا صابون استفاده کنید. برای شستشو با الکل، پنبه کوچکی را به الکل آغشته نموده و سطح پوست بینی را به خوبی و آرامی شستشو دهید. اما در شستشو با صابون، پس از خیس کردن سطح پوست، صابون را بر روی سطح پوست بمالید و به آرامی سطح را شستشو دهید. سپس از حوله بسیار نرم استفاده نموده و سطح پوست بینی را بدون فشار، خشک کنید.

  • نکته: در نظر داشته باشید که فرایند شستشو باید بسیار آرام و بدون ایجاد فشار انجام پذیرد.

گام دوم: نحوه چسب زدن بینی با چسب‌های کوچک:

منظور از چسب‌های کوچک، چسب‌هایی با ابعاد 3 الی 5 سانتی‌متری است. برای این مرحله 6 الی 8 عدد چسب با سایز اعلام شده را جدا کنید. این چسب‌ها را از راست به چپ بر روی سطح بینی خود بچسبانید. در نظر داشته باشید که در این فرایند نیز هیچ فشاری را بر روی بینی وارد نکنید. این عمل را از سمت بالا به سمت نوک بینی ادامه دهید. چسب اول از قسمت بالایی و بین دو چشم، آغاز می‌شود.

  • نکته: در این مورد باید توجه داشته باشید که نوک بینی کاملا آزاد بوده و توسط چسب پوشیده نگردد.

گام سوم: چسب U شکل :

در گام بعدی برای نحوه چسب زدن بینی، استفاده از چسب U شکل است. این مرحله نیز به عنوان مهمترین مرحله برای استفاده از چسب بینی، یاد می‌شود. در این مرحله از 2 قطعه چسب بینی با طولی برابر با 10 الی 12 سانتی متر استفاده می‌شود. نحوه‌ی قرارگیری این چسب به این شکل است که: چسب را از یک سمت بینی چسبانده و برای چسباندن قسمت دیگر، چسب را از قسمت وسط کمی آزاد بگذارید. حال دو طرف را به آرامی نگه دارید و سپس قسمت وسط چسب را جمع کنید. در این فرایند باید توجه نمایید.

که هیچ فشاری را بر روی نوک بینی وارد نکنید. این فشار سبب ایجاد خط و یا فرورفتگی در بالای نوک بینی می‌شود.

  • نکته: توجه داشته باشید که نقش چسب، فقط به عنوان نگهدارنده بینی است. لذا با استفاده از آن هرگز برای ایجاد تغییر، اقدام نکنید.

گام چهارم: تکرار چسب‌های عرضی در نحوه چسب زدن بینی:
پس از چسباندن تکه‌های 10 الی 12 سانتی متری، حال دوباره از تکه چسب‌های 3 الی 4 سانتی متری استفاده کنید. در این روند، بسته به سایز بینی از 3 الی 4 قطعه چسب استفاده کنید. آنها را طوری قرار دهید که ½ از چسب رویی بر روی چسب زیری قرار بگیرد.

گام پنجم: برداشتن چسب:

در آموزش نحوه چسب زدن بینی، باید به نحوه‌ی صحیح جدا کردن چسب نیز بسیار توجه کنید. زیرا در صورت عدم برداشتن صحیح، مشکلات جدی را تجربه خواهید کرد. برای جداسازی چسب از روی سطح بینی، باید از دقت و ظرافت بسیار زیادی استفاده کنید. چسب بینی هرگز نباید با فشار انجام گردد. برای انجام صحیح این کار، ابتدا چسب را خیس و یا چرب کنید. این عمل سهولت در جدا سازی و عدم فشار را به همراه خواهد داشت. حال می‌توانید به آرامی و با دقت فراوان، اقدام به جداسازی چسب از سطح بینی، نمایید.

عکس-چسب-زدن-بینی

فیلم چسب زدن بینی به شیوه صحیح

فیلم چسب زدن بینی به صورت صحیح را از باکس زیر ببینید.

مزایای استفاده‌ی صحیح از نحوه‌ی چسب زدن بینی

در طی انجام عمل بینی، پوست از روی استخوان برداشته شده و تغییراتی بر روی اسکلت و غضروف بینی انجام می‌پذیرد. سپس پوست سر جای خود قرار می‌گیرد. این موضوع موجب می‌شود که فضای خالی بین اسکلت، غضروف و استخوان بینی پدید آید. این فضا می‌تواند بستر مناسب برای ایجاد تورم، به شمار آید.

با توجه به نحوه چسب زدن بینی به طور صحیح، می‌توان از بروز این تورم جلوگیری نمود. همچنین این چسب می‌تواند در برخی از مواقع، از آسیب و یا ضربه به بینی جلوگیری نماید.
با استفاده از فرایند صحیح چسب زدن بینی، می‌توانید مزایایی مانند:

  • کاهش تورم در بینی
  • کاهش ریسک افتادگی بینی
  • مراقبت از خطرات احتمالی (هشدار به اطرافیان)
  • شکل‌گیری صحیح و فرم دهی مناسب بینی

را تجربه نمایید. لذا استفاده از چسب پس از عمل، امری هوشمندانه و ضروری تلقی می‌گردد.

مدت زمان چسب زدن بینی

یکی از نکات بسیار مهم برای توجه به نحوه چسب زدن بینی، در نظر گرفتن مدت زمان مناسب برای استفاده از چسب بینی است. پس از انجام عمل رینوپلاستی، شاهد استفاده از چسب بینی خواهید بود. این عمل تا دو هفته پس از عمل جراحی ادامه خواهد داشت. در این مدت میزان تورم کاهش می‌یابد. پس از گذشت دو هفته باز هم استفاده از چسب، تا حدود قابل توجهی بر روی فرم دهی و کنترل تورم تاثیرگذار خواهد بود. اما اغلب این فرایند منحصر به شب‌ هنگام و قبل از خواب است. زمان رایج برای استفاده از چسب، حدود 2 الی 4 هفته خواهد بود.

دکتر کیانا کیا

دکتر کیانا کیا

متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن جراح پلاستیک صورت و بینی فارغ التحصیل دکتری عمومی پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی و دارای بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی می باشند. دکتر کیانا کیا دارای چندین سال سابقه موفق در زمینه جراحی بینی، صورت و پلاستیک می باشد و همچنین عضو کلینیک فوق تخصصی سینا در آلمان و ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *