برای درمان سینوزیت می توانید از محلول آب نمک استفاده کنید. زمانی که آب نمک را وارد سوراخ بینی خود می کنید عفونت سینوس ها از بین می رود.این عمل روشی ساده برای درمان سینوزیت می باشد. اگر شما نیز به این بیماری مبتلا هستید همراه ما باشید تا با این بیماری آشنا شوید.

✅ بیشتر بدانید >> جراحی آندوسکوپی سینوس
افرادی که در مقابل وزش باد زمستانی دچار درد در ناحیه ی بینی و و پیشانی خود می شوند مبتلا به بیماری سینوزیت هستند و برای درمان سینوزیت باید به پزشک متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنند. در اطراف استخوان بینی، پیشانی و گونه حفره هایی قرار گرفته است که حالت مخاطی دارند. وظیفه ی حفره ها ورود هوا از طریق مجرای بینی می باشد. گاهی این حفره ها دچار التهاب می شوند در نتیجه مجاری و حفره های هوا بسته می شوند مجموع این عوامل موجب ابتلای فرد به سینوزیت می شود. درمان های مختلفی برای سینوزیت وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
راهکار درمان سینوزیت
یکی از روش های درمان سینوزیت مراجعه به پزشک می باشد برخی از راهکارهای پزشک برای حل این مشکل عبارتند از:
- گاهی اوقات برای درمان سینوزیت مصرف داروهای استامینوفن و ایبوپروفن کافی است.
- چنانچه 7 روز پس از مصرف داروهای ضد گرفتگی بینی، بیمار بهبود پیدا نکرد باید مصرف آن را متوقف کنید.
- مشتقات داروی کورتیکواستروئید برای درمان سینوزیت موثر است اما دارای عوارضی نیز است.
- مواقعی که علت عفونت سینوزیت باکتری ها باشند پزشک از آنتی بیوتیک برای درمان آن استفاده می کند. معمولا درمان طی 7 روز تکمیل می شود اما در موارد حاد ، درمان با آنتی بیوتیک طولانی تر می شود.

جراحی سینوزیت
زمانی که که درمان سینوزیت با داروهای معمول میسر نشود پزشک معمولا از روش های جراحی استفاده می کند. یکی از دلایل رایج عفونت سینوس ها پولیپ بینی می باشد. به همین جهت برای رفع عفونت سینوزیت باید ابتدا پولیپ بینی عمل شود. در واقع تا زمانی که بیمار از لحاظ مجاری بینی( انحراف بینی و پولیپ) دچار مشکل است تنها راه درمان جراحی بینی می باشد. برای جراحی سینوزیت از روش آندوسکوپی استفاده می شود. در این روش یک لوله ی نازک را وارد بینی می کنند در انتهای این لوله یک دوربین کوچک قرار گرفته است که پزشک توسط آن می تواند تمام حفره های جمجمه ی بیمار را ببیند و هر جا گرفتگی وجود داشته باشد با ابزار ویژه ای آن را باز کند.آندوسکوپی سینوس از روش های نوینی می باشد که امروزه مورد استقبال قرار گرفته است
عوارض جراحی سینوزیت ها
همه ی روش های درمان سینوزیت دارای عوارضی هستند. جراحی سینوزیت ها نیز عوارضی دارند که عبارتند از:
- داخل شدن یک لوله ی باریک، مجاری بینی را تحریک کرده و موجب خونریزی بینی می شود.
- در برخی از مواقع لوله ی آندوسکوپی عفونت سینوس ها را به مجاری بینی انتقال می دهد.
- افرادی که دارای مجرای باریکی هستند با ورود لوله ی آندوسکوپی احساس درد خواهند کرد.
گاهی اوقات داخل بینی دچار پوسته پوسته شدن می شود. البته عوارضی که به منظور درمان سینوزیت ذکر شد به صورت مقطعی است و نیاز به درمان ندارد اما گاهی اوقات این عوارض شدت پیدا می کند که در این صورت باید به پزشک مراجعه کرد.
درمان سینوزیت با استفاده از طب سنتی
یکی از روش های درمان سینوزیت که عوارض کمتری دارد و استفاده از آن بسیار موثر است روش طب سنتی و مصرف داروهای گیاهی است. البته زمانی که عفونت سینوزیت ها در مرحله حاد و شدید باشد بهترین راه حل مراجعه به پزشک گوش و حلق و بینی می باشد. برخی از روش های طب سنتی عبارتند از:
برای کاهش درد ناشی از سینوزیت ها کافی است که کیسه ی آب گرمی را روی صورت خود قرار داد. این روش سبب رفع گرفتگی سینوس ها نیز می شود.
هیدراته کردن بدن یکی از راهکارهای درمان این بیماری می باشد. در این روش سعی کنید آب فراوان، دمنوش های گیاهی و … را بنوشید. هیدراته شدن بدن موجب رفع گرفتگی سینوس ها می شود. همچنین از خوردن نوشیدنی های کافئین دار، الکل و کشیدن سیگار خودداری کنید زیرا منجر به خشکی سینوس ها می شود.

درمان خانگی سینوزیت
برای درمان سینوزیت می توان از درمان های خانگی استفاده کرد. این درمان ها گرفتگی سینوس ها را به خوبی رفع می کند.
- مخلوط فلفل تند، سرکه و آبلیمو یک ترکیب شفابخش برای درمان سینوزیت می باشد.
می توانید برای ضدعفونی و باز شدن مجاری مسدود شده از روش شست و شوی بینی با محلول آب نمک استفاده کنید. برای تهیه ی محلول نمکی باید در یک لیتر آب مقداری نمک و بکینگ پودر بریزید و اجازه دهید تا به جوش آید. پس از سرد شدن محلول از آن استفاده کنید. حتی اگر نتوانستید این محلول را خودتان تهیه کنی. می توانید محلول نمکی آماده را از داروخانه ها تهیه کنید. برای شستشوی بینی با محلول نمکی باید مقداری از محلول را در دستان خود بریزید سپس محلول را با سوراخ بینی خود بالا بکشید. در ابتدا امکان دارد کمی دچار سوزش شود اما بتدریج این مشکل رفع می شود.
استنشاق انواع بخور برای درمان بیماری سینوزیت
یکی دیگر از روش های درمان سینوزیت به صورت خانگی و با طب سنتی استنشاق بخور مواد گیاهی موثر برای رفع گرفتگی بینی می باشد. برخی از این مواد عبارتند از:
- دانه کاروم یکی از گیاهان موثر برای درمان سینوزیت می باشد. یک قاشق غذا خوری از این دانه را داخل آب جوش بریزید سپس از بخور آن استفاده کنید.
- همان طور که می دانید سیر برای برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. می توانید 4 حبه سیر را در آب جوش بریزید و از بخار آن برای رفع گرفتگی سینوس ها استفاده کنید.
- می توانید پیاز را به قطعات کوچکی تقسیم کنید سپس در آب بجوشانید و از بخور آن استنشاق کنید.
- روغن آرگان نیز یکی از مواد گیاهی است که با بخور آن می توانید به درمان سینوزیت خود بپردازید.
استفاده ادویه ها برای درمان بیماری سینوزیت
از جوشانده ی ادویه ها نیز می توان برای درمان این عارضه استفاده کرد. زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و زنجبیل برای درمان معده مفید است مخلوط این دو ادویه می تواند گرفتگی بینی و فشار سینوس ها را کاهش دهد. برای افزایش خاصیت معجزه آسای این جوشانده می توانید دارچین، عسل، لیمو و مواد دیگری نیز اضافه کنید. ریشه ی گیاه خردل نیز برای رفع باکتری های سینوس بسیار مناسب است. برای استفاده از این گیاه، آن را به دو قسمت تقسیم کنید و یک قسمت از آن را داخل دهان خود بگذارید تا بوی این گیاه حفره های مسدود شده ی سینوس ها را باز کند. ترب کوهی دارای خواص بسیاری برای رفع گرفتگی بینی می باشد ترکیب این گیاه با لیمو برای درمان بیماری سینوزیت نیز تاثیرگذار است.
من 2ساله هرچی میرم دکتر خوب نمیشم یکم بینی انحراف داره ولی کم آمپول آنفولانزا هم زدم چند وقت خوب بودم ولی دوباره چرک کرده وسوزش خارش داره بین لطفاً کمک کنید