آیا با عمل بینی خروپف درمان می شود؟ خروپف به چه علت است؟ درمان قطعی خروپف آشنایی دارید؟؟ این مقاله از سایت دکتر کیانا کیا را بخوانید تا به هر آنچه لازم است در اینباره بدانید، بپردازیم. بسیاری از مردان و زنان بزرگسال ممکن است در طول سال به دلایل مختلف به هنگام خواب خروپف کنند که امری کاملا طبیعی است. گاهی اوقات تنفس همراه با صدا در خواب یا همان خروپف به طور مکرر تکرار می شود و برای اعضای خانواده آزار دهنده می شود و موجب کاهش کیفیت خواب فرد می شود. از این رو باید علل این مشکل کشف و رفع شود. خرناس شبانه گاهی با قطع تنفس کوتاه در حین خواب همراه است. بهتر است برای درمان خرناس مزمن خود به پزشک گوش حلق و بینی مراجعه کنید. گاهی اوقات با چند توصیه ی پزشک این مشکل رفع می شود و کیفیت خواب شما افزایش پیدا می کند.
آشنایی با خروپف
زمانی که شما به خواب می روید تنفس از راه بینی و دهان کمی مشکل تر می شود در این هنگام صدای خروپف شنیده می شود. گاهی اوقات در مجاری تنفسی یک بافت اضافه وجود دارد و یا دیواره ی مسیر تنفسی شل است. از این رو هوا برای رسیدن به ریه ها در این مسیر گیر می کند و برای عبور صدای ناهنجار تولید می شود. خرناس به دلایل مختلفی ایجاد می شود که عبارتند از:
- افزایش سن: زمانی که فردی وارد میانسالی می شود مجاری تنفسی وی باریک تر می شود و همین امر موجب خروپف می شود. برای رفع آن باید تغییرات عمده ای در سبک زندگی ایجاد کنید.
- اضافه وزن: چربی اضافه موجود در اطراف گلو و حلق تان موجب بروز خروپف می شود برای رفع آن کافی است کمی ورزش کنید.
- ساختار ژنتیک: مردان به طور طبیعی مجاری هوایی باریک تری دارند. به طور کل گاهی اوقات علت خروپف ساختار بدنی شخص می باشد.
تشخیص دلیل خروپف
علاوه بر مواردی که در رابطه با دلیل خروپف ذکر شده دلایل دیگری اعم از مشکلات سینوزیت، نوشیدن مشروبات الکلی، فرم خوابیدن شخص و … نیز وجود دارد. برای شناسایی علت خرناس باید نحوه خروپف فرد و الگوی زندگی وی بررسی شود. باید در یک دفترچه عواملی که موجب شدت یافتن خرناس می شود و روش هایی که میزان خرناس را کاهش می دهد را یادداشت کنید بهتر است از فرد دیگری برای ثبت حالات خرناس کمک بگیرید. این دفترچه به شما کمک می کند تا به مرور زمان علت خرناس خود را کشف کنید و آن را از بین ببرید. برای شناسایی علت خرناس باید به چند نکته توجه کنید که عبارتند از:
- خروپف با دهان بسته به منزلی مشکلی در دهان و زبان است.
- خروپف با دهان باز به منزله مشکلی در مجاری تنفسی است.
- برخی از افراد زمانی که به صورت طاق باز میخوابند خروپف می کنند. به همین جهت باید وضعیت خواب خود را تغییر دهند.
برای درمان خروپف چه کار باید کرد؟
خروپف به چه دلیل ایجاد می شود و راهکارهای درمان آن چیست؟ در این بخش از مقاله دکتر کیانا کیا متخصص و راح گوش و حلق و بینی با ما همراه باشید.
امروزه برای رفع خروپف ابزار زیادی در بازار وجود دارد. این ابزار معمولا با بیدار نگه داشتن فرد از خرناس وی جلوگیری می کنند و معمولا هیچ پایه ی علمی نیز ندارند. برخی از تکنیک های علمی رفع خرناس عبارتند از:
- تغییر در وضعیت خواب: برای جلوگیری از خروپف یک بالش بلند در زیر سرتان قرار دهید. بدین ترتیب بینی و دهان شما در وضعیت مطلوب تری قرار می گیرند و تنفس شما راحت تر می شود.
- خوابیدن به پهلو: یکی از راهکارهایی که از خروپف جلوگیری می کند خوابیدن در حالت پهلو می باشد. برای این منظور می توانید به لباس خواب خود یک بالش بزرگ متصل کنید تا هر وقت طاق باز خوابیدن احساس ناراحتی کنید و دوباره به پهلو بخوابید.
- استفاده از محافظ دندان: محافظ دندان موجب می شود فک پایین و زبانتان جلوتر از سایر بخش های دهان قرار گیرند و بدین ترتیب دیگر خروپف نمی کنید.
- پاکسازی بینی: گاهی اوقات گرفتگی بینی موجب خروپف می شود. پاکسازی بینی این مشکل را رفع می کند.
تمرینات گلو برای جلوگیری از خرناس
یکی از روش هایی که موجب رفع خروپف می شود ورزش گلو و حلق می باشد. بدین ترتیب با تلفظ برخی از حروف صدادار و ورزش های زبان می توانید عضلات مجاری تنفسی را قوی کنید و دیگر خرناس نکشید. برخی از این تمرینات عبارتند از:
- تکرار مکرر چندین صدای انگلیسی در طول روز
- ورزش زبان یکی از روش های موثر برای جلوگیری از خروپف است بدین ترتیب با قرار دادن زبان در پشت دندان ها و کشیدن عضلات آن به عقب می توانید زبان خود را تقویت کنید.
- فشار دادن لب ها روی یکدیگر چندین بار در طول روز
- دهان خود را باز کنید و فک تان را به طرفین حرکت دهید.
- دهان خود را باز کنید و عضلات پشت حلق خود را جمع و باز کنید.
- آواز خواندن با صدای بلند و کوتاه نیز موجب تقویت عضلات حنجره می شود و از خروپف جلوگیری می کند.
درمان خروپف با جراحی
عمل جراحی: یکی از روش های تاثیر گذار برای رفع خروپف عمل زیبایی بینی می باشد. البته در مورد عمل، پزشک گوش و حلق و بینی باید تصمیم گیری کند.
پولیپ بینی: بسیار از افراد در بینی خود دارای پولیپ هستند بدین ترتیب این دیواره مانع انتقال مناسب هوا می شود. پولیپ و انحراف بینی در صورت درمان موجب رفع خروپف می شود.
لوزه ی سوم: بسیاری از کودکان ممکن است در خواب خرخر کنند با برداشتن لوزه ی سوم این مشکل به آسانی رفع می شود.
درمان با UPPP: در این روش درمانی پزشک با برداشتن بخش هایی از گلو و سقف دهان مسیر عبوری هوا را باز میکند بدین ترتیب از خروپف رفع می شود.
درمان با لیزر: در این روش باز کردن مجاری تنفسی با لیزر انجام می گیرد.
از بین بردن کام نرم: پس از بی حسی در سقف دهان دستگاهی داخل سقف دهان کار گذاشته می شود که موجب سفت شدن کام نرم می شود.
درمان خرناس با تغذیه ی مناسب
- مصرف شیر سویا: شیر گاو لاکتوز زیادی دارد که موجب حساسیت، آلرژی تنفسی و خروپف می شود. شیر سویا جایگزین مناسب شیر گاو می باشد.
- نوشیدن چای نعناع: چای نعناع مانع از ایجاد خلط گلو می شود و از خروپف جلوگیری می کند.
- استفاده از عسل: عسل با خواص ضد التهابی خود از بروز خروپف به هنگام خواب جلوگیری می کند.
- زردچوبه: زردچوبه خاصیت ضد التهابی و ضد ویروسی دارد همین امر موجب نرم شدن گلو می شود.
- ماهی: گوشت سفید ماهی برای نرم شدن مجاری تنفسی بسیار مناسب است.