۸ دقیقه
جراحی بینی گوشتی

عمل بینی گوشتی بزرگ و نتیجه آن

آنچه می خوانید...

عمل بینی گوشتی چگونه انجام می شود؟ آیا با جدید ترین تکنیک های آن آشنایی دارید؟ آیا نمونه کار های عمل بینی گوشتی را دیده اید؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی مسائل مربوط به جراحی بینی گوشتی، تفاوت آن با دیگر جراحی های بینی و چندین موضوع دیگر بپردازیم. بنابراین برای دانستنی های عمل زیبایی بینی با ماه همراه باشید.

آناتومی بینی گوشتی

بینی هایی که دارای پوست ضخیم، غدد چربی فراوان و همچنین سوراخ های بازی هستند، به عنوان بینی گوشتی شناخته می شوند. در این نوع بینی‌ها معمولاً بافت غضروف تشکیل دهنده‌ی بینی ضعیف است و قسمت عمده‌ی بینی نیز از پوست و چربی‌های زیر آن تشکیل شده است. علاوه بر این در بینی های گوشتی، معمولا نوک بینی به سمت پایین است و باله‌ی بینی نیز باز و ضخیم است. ما در ادامه‌ی این مقاله قصد داریم به بررسی همه جانبه‌ی عمل این نوع بینی ها، تحت عنوان جراحی بینی گوشتی بپردازیم. برای شروع اجازه دهید ببینیم این جراحی با گذشت زمان چه تغییراتی کرده است

جراحی بینی گوشتی

روش های نوین عمل بینی گوشتی

روش‌های قدیمی جراحی بینی های گوشتی به طور کلی استراتژی های مفیدی نبودند. به این خاطر که، بعد از گذشت مدتی، غضروف تراشیده شده باز به شکل سابق خود باز می گشت. اما امروزه با استفاده از روش‌های نوین انجام جراحی بینی گوشتی، احتمال تغییر شکل و یا افتاده شدن بینی پس از عمل تقریباً چیزی نزدیک به صفر است. زیرا همزمان با تشکیل ساختار جدیدی برای بینی، تقویت غضروف نیز انجام خواهد شد. به این صورت که در تکنیک های جدیدتر، جراح، غضروف را از وسط سپتوم به سمت نوک بینی حرکت خواهد داد تا بافت غضروف نوک بینی را تقویت کند.

نکات عمل بینی گوشتی

در انجام جراحی بینی گوشتی، به حفظ تناسب میان اجزای صورت و سالم نگه داشتن مکانیزم تنفسی فرد توجه می شود. اگر بینی شما بیش از حد کوچک شود و یا انحنای آن به میزان قابل توجهی افزایش یابد، مشکلاتی برای تنفسی ایجاد خواهد شد. همانطور که در بالاتر نیز ذکر شد، پوست بینی گوشتی، ضخیم است و دارای غدد چربی و غضروفی ضعیفی می باشد. این ویژگی‌ها ساختار شکننده‌ای به بینی می دهند و عمل بینی گوشتی را از جراحی دیگر انواع بینی‌ها حساس تر می کنند. علاوه بر این به خاطر ساختار بینی‌های گوشتی، نیاز است برای مدت طولانی‌تری نسبت به دیگر عملها، نوار و یا آتل مخصوص، روی بینی قرار بگیرد.

فیلم نکات جراحی بینی گوشتی

فیلم جراحی بینی گوشتی و نکاتی که باید در اینباره بدانید را از باکس زیر مطالعه کنید.

تکنیک های انجام عمل بینی گوشتی

به طور کلی برای انجام جراحی بینی گوشتی، از تکنیک های خاصی استفاده می شود. در ادامه به بررسی این تکنیک ها خواهیم پرداخت.

  • پیوند غضروف (Cartilage transplantation). پیوند غضروف به بینی در جراحی بینی روشی است که اغلب در موارد بروز انسداد و یا بازسازی بینی استفاده می شود. توجه داشته باشید که این استراتژی انجام جراحی بینی گوشتی، می تواند عوارضی برای فرد ایجاد کند که به این دلیل ممکن است منع مصرف داشته باشد.
  • کاهش چربی در بافت نرم (Fat reduction in soft tissue). در این استراتژی، چربی های تشکیل دهنده‌ی بافت نرم، به ویژه در قسمت نوک بینی، به طرز ماهرانه ای بیرون می آیند.
  • کاهش متناسب اندازه بینی (Proportional reduction in nose size). اگر که فاصله‌ی بین پوست و اسکلت بینی شما بیش از حد باشد، این روش برای جراحی بینی تان انتخاب خواهد شد.
  • حمایت ساختاری بینی (Structural nose support). پوست ضخیم‌ به دلیل وزن سنگین‌ به ساختار محکمی نیاز دارد. با استفاده از روش  حمایت ساختاری بینی، تناسب صحیحی بین اندازه‌ی بینی و ساختار کلی آن ایجاد خواهد شد. به کار گیری این روش باعث می شود پس از اتمام عمل و بازگردانده شدن پوست بینی به وضعیت طبیعی خود، ساختار تقویت شده، به پوست کمک کند موقعیت بهتری برای قرار گیری پیدا کند.

جراحی بینی گوشتی از دیگر جراحی های بینی پیچیدگی بیشتری دارد.

به طور کلی عمل بینی گوشتی از دیگر جراحی های بینی پیچیدگی بیشتری دارد. این موضوع به این خاطر است که بیشتر تلاش جراحان در این عمل، اصلاح غضروف و استخوان برای شکل دادن به ساختار بینی است. از سوی دیگر، ضخامت پوست نیز یکی دیگر از دلایل می باشد.

نتایج مربوط به عمل بینی گوشتی

بیمارانی که قصد دارند بینی گوشتی خود را عمل کنند باید انتظارات واقع بینانه‌تری از عمل نسبت به دیگر جراحی های بینی داشته باشند. بعید است که عمل بینی گوشتی نتایجی همانند جراحی بینی استخوانی را به همراه داشته باشد. در جلسات ویزیت قبل از عمل، پزشک به بیمار خواهد گفت که بهتر است انتظار بهبودی 40 تا 70 درصدی را داشته باشد.

  • این نکته نیز در این ارتباط گفتنی است که درصد موفقیت جراحی بینی گوشتی در زنان، بیشتر از مردان خواهد بود.

مراقبت های پس از عمل بینی گوشتی

با در نظر گرفتن نکات زیر، شما می‌توانید زمان بهبودی خود پس از انجام جراحی بینی گوشتی را به حداقل میزان ممکن برسانید.

  • استفاده از کمپرس سرد یا خنک برای کاهش تورم و کبودی بینی خود.
  • استفاده‌ی به جا و به موقع از داروهای تجویز شده.
  • استفاده از آتل و یا نوار بینی مخصوص در مدت زمان مشخص شده توسط پزشک. برای جلوگیری از تشکیل پوست جدید و رسیدن به نتایج بهتر، معمولاً لازم است حداقل دو ماه نوار بینی بر روی بینی باقی بماند.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

در ایران، عموماً بینی ها به دو گروه گوشتی و استخوانی تقسیم می شوند. توجه کنید که این طبقه بندی مبنای علمی ندارد، و جراحان از این اصطلاحات فقط برای ارتباط بهتر با بیماران خود استفاده می کنند. تفاوت عمده‌ی میان این دو عمل کارکردی است که بر اساس ضخامت پوست بینی اعمال می شود. در حالی که پوستی ضخیم روی بینی های گوشتی را می پوشاند، بینی های استخوانی دارای پوست های نازک تری هستند. همچنین بینی‌های گوشتی می توانند شکل‌پذیرتر باشند. در حالی که در جراحی بینی استخوانی به این صورت نیست. در جراحی بینی هر دوی این ویژگی های ذکر شده نکاتی هستند که در نتایج عمل تاثیر گذارند.

علت تورم بیش از حد بینی گوشتی

به طور معمول تورم در بینی های گوشتی به نسبت بینی های استخوانی بیشتر است. گاها دیده شده که تورم بینی های گوشتی به مدت دو سال به طول می انجامد اما در صورتی که تکنیک جراحی به درستی انجام شده باشد، این تورم طی مدت زمان کمتری برطرف می شود. همین طور اقدماتی همچون مصرف برخی داروهای خوراکی و تزریقی می تواند به برطرف شدن تورم در زمان کمتر کمک نماید.

بهترین جراح بینی گوشتی

اگر تمایل به جراحی بینی دارید و فرم بینی شما گوشتی است سعی کنید بهترین جراح بینی گوشتی را بیابید.در جلسات مشاوره از پزشک بخواهید تا بینی شما را به دقت معاینه نماید. همچنین نمونه عمل های پزشک را به خوبی مشاهده کنید و از بیماران قبلی و فعلی جراح در رابطه با نحوه جراحی و میزان رضایت مندی آن ها سوال بپرسید.
همچنین یکی از آسان ترین روش های پیدا کردن جراح بینی گوشتی جستجو در اینترنت و مشاهده وب سایت وی می باشد.

برخی از ویژگی های یک جراح بینی گوشتی باتجربه و متبحر عبارتند از:

  • داشتن توانایی کافی برای انجام جراحی
  • نسبت به عملکرد پزشک خود اعتماد کافی داشته باشد.
  • در زمان مراجعه بیماران صبر و حوصله کافی داشته باشد و آن ها را به خوبی راهنمایی کند.
  • جلسات مشاوره مرتب برگزار شود تا بینی ظاهر مناسبی پیدا کند.

هزینه عمل بینی گوشتی

هزینه رینوپلاستی بینی گوشتی به نسبت انواع دیگر بینی، بیشتر است. علت این افزایش قیمت در هزینه جراحی بینی گوشتی، پیچیدگی این جراحی است. درواقع، بافت بینی به‌دلیل گوشتی بودن، نیازمند ظرافت در برداشت بافت است و غضروف بینی نیز، نیازمند تقویت خواهد بود. هزینه انجام این عمل جراحیبستگی به عواملی مانند میزان تغییرات مورد نیاز ، پیچیدگی روند جراحی ، مهارت و تجربه پزشک ، شرایط فیزیکی فرد و دستمزد پزشک محاسبه شده و در افراد مختلف یکسان نمی باشد.

دکتر کیانا کیا

دکتر کیانا کیا

متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن جراح پلاستیک صورت و بینی فارغ التحصیل دکتری عمومی پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی و دارای بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی می باشند. دکتر کیانا کیا دارای چندین سال سابقه موفق در زمینه جراحی بینی، صورت و پلاستیک می باشد و همچنین عضو کلینیک فوق تخصصی سینا در آلمان و ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *