۶ دقیقه
جراحی بینی با لیزر

جراحی بینی با لیزر

آنچه می خوانید...

بینی انسان با توجه به نژاد، ژنتیک یا هرگونه آسیب و شکستگی می‌تواند فرم و اندازه‌های مختلفی داشته باشد. برخی ممکن است با یک بینی بی‌نقص و خوش‌فرم به دنیا بیایند و برخی دیگر از همان سنین نوجوانی به علت مشکلات بسیار در ظاهر بینی به دنبال جراحی زیبایی و تغییر شکل آن باشند. جراحی‌ زیبایی بینی همیشه یکی از چالش‌ برانگیزترین جراحی‌ها بوده‌ است زیرا منجر به تغییرات قابل توجهی می‌شود که در ظاهر بیمار نقش عمده دارد. در میان جراحی های زیبایی بینی امروز جراحی بینی با لیزر سر آمد سایر روش ها بوده که در این مقاله به توضیحی از آن می پردازیم.

عمل-بینی-با-لیزر

فرم بینی یکی از ویژگی‌های اصلی صورت را می‌سازد که در هماهنگی سایر اجزاء نقش عمده دارد. فرم بینی با توجه به اندازه و هماهنگی آن با کل صورت، طول، عرض و وسعت عرض سوراخ‌های بینی تعیین می‌شود.

موفقیت در جراحی بینی به عوامل بسیاری بستگی دارد، انتخاب بهترین جراح بینی و روش جراحی یکی از این عوامل مهم می‌باشد. آناتومی بینی، استحکام استخوان، ضخامت غضروف، فرم اصلی بینی، نوع پوست، واکنش بافتی نیز از جمله عوامل تاثیرگذار هستند.

جراحی بینی مانند هر روش دیگری هر ساله پیشرفت‌هایی داشته است، به طور مثال اکنون با استفاده از تصاویر کامیپوتری جراح نتایج احتمالی بعد از جراحی را می‌تواند تا حدودی برای بیمار ارائه دهد تا بیمار بهتر بتواند تصمیم بگیرد.

جراحی بینی با لیزر

  • استفاده از لیزر اولترا پالس یکی دیگر از روش‌های جدید در جراحی بینی می‌باشد که با کمک آن می‌توان برش‌هایی بدون خونریزی ایجاد کرد، با استفاده از لیزر روند جراحی ساده‌تر پیش می‌رود و بهبود سریعتر انجام می‌شود و نتایج بهتر و ایمن‌تری ایجاد می‌شود.
  • لیزر در جراحی بینی جهت ایجاد تغییرات جزئی کاربرد دارد اما برای تغییرات اساسی مانند تغییر شکل استخوان‌ها همچنان روش‌های کلاسیک جراحی بینی کاربرد دارند اما به نظر می‌رسد استفاده از لیزر در بازسازی غضروف و استخوان در آینده کاربردهای بیشتری پیدا خواهد کرد .
  • یکی از عوارض عمده در جراحی کلاسیک ایجاد بافت اسکار پس از جراحی می‌باشد که با استفاده از لیزر این عارضه به حداقل ممکن تقلیل می‌یابد و میزان رضایت بیماران از نتایج پس از جراحی بیشتر می‌باشد.
  • در مواردی که انسداد بینی به علت انحراف تیغه بینی ایجاد شده است از گرمای تولید شده توسط لیزر می‌توان جهت نرم ‌کردن و تغییر حالت ناهنجاری‌های غضروفی استفاده کرد تا آن‌ها را صاف و انسداد را برطرف کرد بدون اینکه هیچ‌ گونه برشی ایجاد شود.

در روش جراحی کلاسیک از چاقوی جراحی جهت بریدن فلپ‌ها داخل بینی و تغییر شکل غضروف استفاده می‌شد، در این روش جهت بستن زخم‌ها به بخیه نیاز بود و زمان بهبودی بیمار طولانی و گاهی دردناک می‌شد اما با لیزر هیچ کدام از این عوارض وجود نخواهند داشت. این جراحی بین 6 تا 8 دقیقه و بدون بیهوشی انجام می‌شود و 76 درصد بیماران بهبودی کامل ناشی از انسداد راه هوایی را دارند.


تغییراتی که در جراحی بینی با لیزر ایجاد می شود

در جراحی بینی چه تغییراتی را با لیزر می‌توان ایجاد کرد

  • اصلاح نوک بینی
  • اصلاح غضروف
  • تغییر شکل و اندازه سوراخ‌های بینی

نکات قبل از جراحی بینی با لیزر

  • قبل از انجام بینی ابتدا ارزیابی‌های اولیه که شامل گرفتن عکس و معاینات فیزیکی می‌باشد انجام می‌شود.
  • چند ساعت پیش از شروع جراحی از خوردن و آشامیدن پرهیز نمایید.
  • تمام آنالیزهای آزمایشگاهی نیم ساعت پیش از جراحی و در بیمارستان انجام خواهد شد و در صورت شرایط سلامت عمومی جراحی آغاز می‌شود.

نحوه انجام جراحی بینی با لیزر

جراحی می‌تواند همراه با بیهوشی عمومی باشد یا اینکه بنا به درخواست بیمار با بی‌حسی موضعی انجام شود، در هر صورت بیمار حین جراحی هیچ‌گونه درد و ناراحتی را حس نخواهد کرد. طول زمان جراحی به میزان مداخلاتی که قرار است انجام شود بستگی دارد اما معمولاً بین 30 تا 90 دقیقه زمان می‌برد، گاهی ممکن است به زمان بیشتری نیاز باشد.

جراحی ممکن است فقط شامل اصلاحاتی در نوک بینی باشد یا اینکه اصلاحات کلی را در بر بگیرد که استخوان‌ها را نیز شامل شود. جراحی بینی می‌تواند فقط به علت مقاصد زیبایی یا اینکه برای بهبود عملکرد تنفسی نیز انجام شود که در این موارد لازم است علاوه بر جراح پلاستیک، یک جراح گوش و حلق و بینی هم در اتاق عمل حضور داشته باشد.

در جراحی با لیزر اگر اصلاحات قابل توجهی در استخوان یا سوراخ‌های بینی لازم نباشد معمولاً اسکارهای قابل مشاهده ایجاد نمی‌شود. حتی برش‌های جراحی که در امتداد لبه‌ها و چین‌های طبیعی بینی ایجاد شده‌ است به سختی قابل مشاهده هستند.

مراقبت های بعد از جراحی بینی با لیزر

پس از جراحی در صورتی که حال عمومی بیمار خوب باشد همان روز می‌تواند مرخص شود و در صورتی نیاز ممکن است تا 24 ساعت تحت مراقبت باشد و سپس مرخص شود.

در منزل لازم است که 7 روز استراحت داشته باشد و از انجام فعالیت‌های سنگین پرهیز نماید (تا زمان برداشتن اسپلینت یا گچ بینی)

پس از جراحی بینی، به مدت هفت روز باید در یک آتل قرار بگیرد تا بی‌حرکت باشند و استخوان‌ها در موقعیت جدید سریعتر بهبود بیابند. در صورت استفاده از تامپون طی 2 تا 3 روز پس از جراحی خارج خواهند شد، تامپون در داخل حفره‌های بینی و جهت حمایت از شکل جدید بینی و جلوگیری از چسبندگی بافت بینی گذاشته می‌شود.

روند بهبود و ترمیم بافت‌ها چندین هفته و گاهی چندین ماه طول می‌کشد اما علائم قابل مشاهده معمولاً طی ده روز اول از بین می‌روند. تورم و کبودی طی 7 تا 10 روز از بین خواهد رفت اما مقداری تورم تا حدود 6 ماه الی یک سال باقی‌ خواهد ماند که به روز ناپدید می‌شود و فرم جدید بینی قابل مشاهده است.

کلام آخر

به طور کلی استفاده از لیزر در جراحی بینی روشی جدید می‌باشد که در حال حاضر جهت ایجاد برش، اصلاح مشکلات جزئي و جلوگیری از تشکیل بافت اسکار استفاده می‌شود و جهت تغییرات اساسی در غضروف و استخوان همچنان روش کلاسیک جراحی بینی ارجحیت دارد بنابراین پیش از شروع جراحی در مورد میزان اصلاحاتی که قصد دارید در بینی خود انجام دهید ابتدا با پزشک خود صحبت نمایید تا اگر شما کاندید مناسبی جهت جراحی با لیزر باشید از این روش برای شما استفاده شود.

دکتر کیانا کیا

دکتر کیانا کیا

متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن جراح پلاستیک صورت و بینی فارغ التحصیل دکتری عمومی پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی و دارای بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی می باشند. دکتر کیانا کیا دارای چندین سال سابقه موفق در زمینه جراحی بینی، صورت و پلاستیک می باشد و همچنین عضو کلینیک فوق تخصصی سینا در آلمان و ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *