۶ دقیقه
جراحی آندوسکوپی بینی چگونه است

جراحی آندوسکوپی سینوس یا آندوسکوپی بینی چگونه است؟

آنچه می خوانید...

جراحی آندوسکوپی سینوس یکی از جراحی های مورد نیاز برای بیماری های سینوزیت است. این جراحی ممکن است با جراحی پولیپ بینی به صورت همرمان انجام شود. جراحی آندوسکوپی سینوس برای بیمارانی توصیه می شود که مدتی از درمان دارویی استفاده کرده و از آن نتیجه ای نگرفته اند. اگر می خواهید همه چیز در ارتباط با جراحی آندوسکوپی سینوس را بدانید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

جراحی آندوسکوپی سینوس چگونه انجام می شود؟

این جراحی بدون نیاز به ایجاد برش در بینی و از طریق سوراخ های بینی انجام می شود. و یک جراحی کم تهاجمی به حساب می آید. سینوس ها دارای یک مسیر تخلیه طبیعی هستند. اگر این مسیر به هر دلیلی مسدود شود، این ترشحات نمی تواند تخلیه شود و ممکن است موجب ایجاد التهاب و عفونت و عوارض بعدی شود. هنگامی که بافتی که سینوس‌های شما را می‌پوشاند شروع به متورم شدن می‌کند و مسیر مخاطی را که معمولاً از طریق سینوس‌ها جریان می‌یابد و از بینی خارج می‌شود را مسدود می سازد، به سینوزیت مبتلا می‌شوید. در این نوع جراحی، آندوسکوپ (ابزاری انعطاف پذیر و نازک که مجهز به یک لنز کوچک است) از طریق سوراخ های بینی وارد می شود و بخشی از استخوان نازک غشای مخاطی سینوی برداشته می شود. همچنین مسیر برای تخلیه ترشحات باز می شود.

ابتلا به سینوریت

✅ بیشتر بدانید >> روش خانگی درمان سینوزیت

چه کسانی کاندیدای جراحی سینوزیت هستند؟

تشخیص سینوزیت تنها باید پس از ارزیابی دقیق توسط پزشک انجام شود. برای اکثر بیماران مبتلا به سینوزیت، عفونت ها را می توان با داروها درمان کرد. اما معمولا برای موارد زیر این جراحی توصیه می شود:

  • مشکل در بویایی افراد که به دلیل مسدودیت در مسیر های تخلیه ترشحات ایجاد شده است
  • افزایش ترشحات سینوسی که موجب ایجاد مشکل در فرد شود
  • سینوزیت مزمن

برخی از علائمی که باید به آن توجه کنید شامل موارد زیر می شود

  • ایجاد فشار در ناحیه صورت
  • احتقان بینی
  • ترشحات بینی و تغییر رنگ آن
  • وجود علائم آلرژی که با دارو کاهش پیدا نکند

به طور کلی زمانی که پزشک تشخیص دهد درمان با دارو امکان پذیر نیست، این تشخیص نیازمند وجود عکس های رادیوگرافی است. از روش جراحی استفاده می شود. این نوع جراحی تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی انجام می شود.

آیا آندوسکوپی بینی درد دارد؟

آندوسکوپی بینی یک جراحی سرپایی به حساب می آید. درد و نارحتی در ناحیه بینی مختص به بعد از جراحی است. همچنین بیماران ممکن است از وجود تامپون بینی احساس ناراحتی و پری در این ناحیه را داشته باشند. بنابراین این جراحی درد غیر قابل تحملی ندارد. در صورت وجود درد غیر قابل تحمل و یا خونریزی بیش از حد، وجود هرگونه علائمی نظیر تب به پزشک خود اطلاع دهید.

مراقبت های پس از جراحی

پس از جراحی آندوسکوپ بینی فرد می تواند به فعالیت های روزانه خود بپردازد. اما توصیه می شود به مدت یک هفته استراحت داشته باشد. همچنین با رعایت موارد زیرمی توانید دوران نقاهت راحت تری داشته باشید.

  • از رفتن به استخر به مدت حداقل 6 هفته خودداری کنید
  • شست و شوی بینی یک هفته پی از جراحی باید آغاز شود.
  • داروهای تجویز شده را در زمان مقرر مصرف کنید. اگر داروی خاصی مصرف می کنید، باید پزشک خود را در جریان قرار دهید
  • بسیار مهم است که در دوران نقاهت از دخانیات بپرهیزید
  • در این روش جراحی معمولا نیاز است بیمار یک شب در بخش بیمارستان بستری شود
  • از حمل هر گونه وسیله سنگین به مدت 10 روز اجتناب کنید
  • یه مدت دو هفته از ورزش های سنگین هوازی اجتناب کنید
  • حداقل به مدت 7 الی 10 روز از تخیله بینی با فشار (فین کردن) خودداری کنید
  • جلوی عطسه خود را نگیرید و در هنگام عطسه دهان خود را باز کنید

دقت کنید در هفته های اول پس از جراحی ممکن است کمی احتقان در بینی داشته باشید. این امر طبیعی است و با کاهش تورم داخل بخش های داخل بینی به مرور زمان از بین می رود.

مراقبت های پس از اتاق عمل

بیمار پس از جراحی به مدت یک الی دو ساعت در اتقا ریکاوری می ماند و پس از آن به بخش منتقل می شود. پس از یک الی دو ساعت از یخ به صورت غیر مستقیم و دورانی روی صورت بیمار برای کاهش تورم استفاده می شود. توصیه می شود در این مدت بیمار به مدت چندین ساعت به خواب عمیق فرو نرود و وضعیت سلامت وی کنترل شود. همچنین پس از حدود 2 الی 3 دساعت از ریکاوری، خوردن آب میوه و سوپ و غذاهای نرم توصیه می شود. از مصرف نمک و ادویه جات در این دوران پرهیز کنید. دوران نقاهت جراحی آندوسکوپی بینی کوتاه است. بنابراین جای نگرانی نیست.

مراقبت های پس از آندوسکوپی سینوس

عوارض پس از جراحی آندوسکوپی سینوس

عوارض پس از این جراحی شامل عوارض پس از جراحی می شود.

  • عوارض داروی بیهوشی نظیر حالت تهو و بی حالی
  • وجود خونریزی مختصر در بینی
  • وجود مقدار کمی تورم در روز های بعد از جراحی
  • وجود درد در چند روز اول جراحی

همچنین برخی از عوارض دیگر نیز به دلیل وجود تامپون در بینی به وجود می آید. احساس سنگین بودن سر و سردرد، احساس پری و گرفتگی در ناحیه بینی از شایع ترین آن ها است. تامپون بینی معمولا سه الی 5 روز پس از جراحی کشیده می شود.

✔️ عوارض طولانی مدت آندوسکوپی بینی شامل از دست دادن بویایی و یا آب ریزش چشم به ندرت ممکن است اتفاق بیوفتند.

✅ بیشتر بدانید >> درمان خروپف با جراحی

هزینه آندوسکوپی سینوس چقدر است؟

هزینه آندوسکوپی سینوس بسته به دستمزد جراح، کلینیکی که به آن مراجعه می کنید، و همچنین وضعیت بیمار متغیر است. همچنین هزینه آندوسکوپی سینوس تحت در بیمارستان های دولتی و در پوشش بیمه است. اگر قصد دارید جراحی آندوسکوپی سینوس انجام دهید، بهتر است به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

سوالات متداول

دکتر کیانا کیا

دکتر کیانا کیا

متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن جراح پلاستیک صورت و بینی فارغ التحصیل دکتری عمومی پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی و دارای بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی می باشند. دکتر کیانا کیا دارای چندین سال سابقه موفق در زمینه جراحی بینی، صورت و پلاستیک می باشد و همچنین عضو کلینیک فوق تخصصی سینا در آلمان و ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *